Succesfuld afslutning på FODS, et delprojekt under TAPAS

Conpleks har tilkoblet den første robot til TAPAS-netværket bestående af en semiautonom græsklipperrobot og udført en række testkørsler. Ved hjælp af netværket har Conpleks positioneret robotten meget præcist og ved flere lejligheder påvist nøjagtigheder bedre end 1 centimeter.

For at teste TAPAS-netværket har Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) oprettet et projekt, FODS, og allieret sig med Conpleks, der deltager i projektet med en semiautonom græsklipperrobot. De ultra-præcise testresultater, Conpleks har leveret, er meget vigtige, idet præcision er en af de vigtigste parametre for at løse opgaver med udendørs, mobile robotter. Endvidere skaber testkørslerne materialegrundlaget, hvormed SDFE og de andre projektpartnere kan afklare de formål, FODS-projektet har opstillet.

Hovedformålet med testene er at lave en undersøgelse af i hvilken grad, den opnåede realtidspositionering i skyen af et semiautonomt, GNSS-baseret køretøj er reelt brugbar i forhold til den præcision, en kommune har brug for ved en øget automatisering af drift og vedligehold af byarealer. I forlængelse heraf skal projektet afdækkes de tekniske muligheder for at integrere positioneringsdata fra Conpleks Clara Cloud i en kommunes driftssoftware, ligesom der skal laves en vurdering af i hvilken grad, løsningerne kan være med til at bane vejen for lignende initiativer hos andre kommuner og myndigheder.

Eftersom projektet var med til at sikre en mere effektiv og hurtigere adgang til realtidsdata for autonome køretøjer for kommunens medarbejdere i forbindelse med udførelsen og planlægningen af vedligeholdelsesopgaver, blev formålet opfyldt.

Video: En testkørsel fra Aarhus, der viser den ultra-præcise positionering af robotten.