Aarhus Universitet

Effektivisering af logistikforskning med Conpleks Clara Cloud


”Fidusen ved at have det hele samlet hos Conpleks er, at alle data kommer i ét format, uanset om traktoren er gul, rød, grøn eller blå, og at vi kan tilgå dataene i skyen, hvor end vi er. På den måde får vi et ordentligt og tilgængeligt datagrundlag at beregne på”

– Michael Nørremark, Seniorrådgiver ved Århus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab

Dataindsamling til forskning
Forskere fra Aarhus Universitet analyserer logistik i landbruget ved at monitorere et større dansk landbrugs flåde af høstmaskiner. Formålet med logistikforskningen er at nedbringe landbrugets høstomkostninger gennem konkrete løsningsforslag.

Til selve dataindsamlingen anvender forskerne ti trackere fra Conpleks Innovation kombineret med virksomhedens cloudløsning, Conpleks Clara Cloud. Trackerne leverer real-time data i form af maskinernes hastighed og placering, som kan ses og downloades i skyen. Forskerne laver derefter en adfærdsanalyse for maskinflåden ud fra disse data, herunder hvor den ene maskine er i forhold til den anden på et givent tidspunkt.

– Tidligere havde vi en mand på hvert redskab, som manuelt tidsregistrerede alt. Det er ikke nødvendigt længere, idet vi hele tiden kan se nøjagtigt, hvor alle maskiner befinder sig. På den måde kan vi skabe os et overblik uden at skulle være til stede. Så dette er en løsning, vi kommer til at bruge i mange forskellige projekter fremover, fortæller Michael Nørremark.

Forskere fra AU anvender Conpleks Trackere      Conpleks Trackers helps researchers from AU

Klik på logoet ovenfor for at læse mere om Aarhus Universitet,
eller klik på billedet til højre for at få flere informationer om forskningsprojektet.